שינוים טרופים בכף יד שמאל, היפואסטזיה ביד שמאל והח

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

09/05/2007 | 14:35 | מאת: chiara

שלום רב, לפני כארבעה חודשים החלה לי תחושת הרדמות של כף יד שמאל מלווה בכאבים חזקים מהמרפק ומטה. בבדיקת EMG שנערכה לי נקבע שהמקור הוא בC7-T1. תוצאות MRI ו CT שעשיתי הינן תקינות. אך הכאב והתחושה הכבדה לא נעלמים למרות טיפול בנוגדי דלקת. פניתי שוב לניורולוג אשר בבחינה הפיזית מצא: ללא ניוונים בשרירים, עצבים קרניאלים תקינים, כח גס שמור, שינוים טרופים בכף יד שמאל, היפואסטזיה ביד שמאל החזר ביצפס משמאל ירוד, תגובה פלנטרית פלקסורית. בעקבות הממצאים הנל נשלחתי שוב לבצע EMG, והפעם לא היו בכלל ממצאים חריגים. מה השלב הבא? האם אתם יכולים להסביר לי חלק מהממצאים שהתגלו בבחינה הקלינית? אודה לכם מאוד על תשובה

15/05/2007 | 07:40 | מאת:

שלום רב שינויים טרופיים ביד עם כאב חזק באמה מחייב בדיקת כל הרקמות של האיזור כולל שרירים ועצבים (בEMG ) אך גם כלי דם ועצמות . רצוי לעבור גם בדיקה ראומטולוגית , גם אורטופדית , בדיקת כלי דם ומיפוי עצמות . לגבי תחושת הכאב , סיבית המוליחים כאב בלבד לא ניבדקים בבדיקת EMG רגילה , אלה בבדיקה אחרת מיועדת לסיבים הקטנים אלה (SQT ) .לפעמים גם בדיקה זו נחוצה . כל טוב