סימבלטה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

19/03/2007 | 11:23 | מאת: yaffa

ד"ר מריאטהשלום רב! אימי בת 80 שנה מזה עשרים וחמש שנה היא סבלת מטריגנימוס נאורולוגיק עד לפני שנה היא קיבלה טיגרטול ואלטרול אך לפני שנה התגלה שהיא סובלת מאנמיה קשה ומיד הפסיקו לה את התרופות ,אחרי כמה חודשים אמא אושפזה בבית חולים ביגלל טרומבוזיס , והיא היתה לוקחת למיקטל,גם את התרופה הזה הורידו לה .כי אמרו שהלמיקטל נגד את הקומדין שהיא לוקחת. לפני כמה ימים אמא קיבלה סימבלטה 60 מיליגרם ליום .שאלתי האם התרופה החדשה לא תיתנגש שוב בקומדין , ואחרי כמה זמן הסימבלטה מתחילה להשפיע? בכבוד רב ותודה מראש yaffa.

24/03/2007 | 20:49 | מאת:

שלום רב קודם הייתי ממליצה להתחיל בסימסלטה במינון של 30 מג ליום לחודש ראשון ולאחר מכן אם אין תופעות אחרות לעלות ל60 מג . יעילות בכאב כשבוע לאחר תחילת הטיפול .מכיוון שהתרופה עוברת דרך הכבד לא ניתן לשלול השפעה על קומדין שגם עוברת דרך הכבד. חייבים בדיקות שבועיות של INR . כל טוב