שחמת

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

14/03/2007 | 20:59 | מאת: חיליק

שלום רב אבי בן 83 לערך חולה במחלת השחמת ומקבל טיפול רפואי המורכב מתזונה ומכדורים. אבי חי בבית עם אימי, מתפקד רגיל אך באופן איטי, לא נוהג ברכב,עושה ספורט הליכה סביב הבית באופן איטי, מדבר מעט, אינו שומע טוב, ביטנו ורגליו נפוחות לרוב. לאחרונה אנו עדים להרעה ניאורולוגית המתבטאת בעייפות רבה, בהפרעה בדיבור ובהפרעה התנהגותית. החשש שלי הוא מאירוע מוחי שלמזלנו טרם קרה עד כה אבקש את עזרתך בקבלת חומר על הסכנות והסיבטומים של: אירוע מוחי, אבקש לדעת מה עלי לעשות במקרה חלילה של אירוע מוחי {עד להגעת אמבולנס} וכן אבקש לדעת האם במצב זה חייבים לשהות לצידו 24 שעות ביממה? {אימי מתנדבת 4 שעות בכל בוקר} חוץ מיום חמישי, שישי ושבת תודה מראש על טיפולכם

17/03/2007 | 16:00 | מאת:

שלום רב התסמינים אינם אירוע מוחי , בגיל זה ועם מחלה כבדית יש עייפות כללית ומצבי בילבול דורשים בדיקות דם כדי לשלול הרעלה עם חומרים שהגוף לא מסוגל לשחרר בזמן .(אנצפלופטיה ). יש גם סיבות אחרות שאדם בגיל זה עייף ולא צלול שקשורים מחלה ניוונית של המוח ואל לאירוע מוחי . בכל זות אני ממליצה להבדק על ידי רופא מטפל , בדיקות דם , EEG , ובדיקה נוירולוגית , כדי לאפשר טיפול נכון . אבחנה של אירוע מוחי צריך להשאיר למומחים ולא לבצע לבד. אני ממליצה לאפשר ליווי קבוע לחולה במזגרת בית . כל טוב