אפילפציה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

06/03/2007 | 14:28 | מאת: רוני

שלום ד"ר אני התחתני לפני שנה לאחר חתונה מסתבר לי שבעלי סובל מאפילפציה שהתפרצה בגיל שלושים, היום הוא לוקח 600 מל"ג דפלפט ואני הייתי רוצה לשאואל? 1. האם זה תורשתי ויש חשש שיעבור לילדיו? 2.האם עצם עובדה שהוא נוטל כדורים יכול להיות סכנה להובר במידה ואני רוצה להיכנס להריון? 3.בעית פוריות או פגיעה בזרעו?

11/03/2007 | 05:37 | מאת:

שלום רב מתן הדפלפט יכול לגרופ עליה במשקל ללא כל הדברים האחרים בד"כ . אם קיימת הפרעה כל שהיא בתפקוד המיני יש לשקול החלפת טיפול . זה לא מפריעה להתפתחות העובר כמו שקורה אצלה האישה שנותלת התרופה . לגבי התורשה אין תורשה ברורה באפילפסיה , יש נטייה מסויימת לילדים של חולים אפילפסיה לכן צריך ללמד אותם לנהל חיים מאוזנים ללא גורמים סיכון סביבתיים כמו חסך שינה , שימוש באלכוהות וסמים . אם המצב של הבעל טוב עם הטיפול ואין לו התקפים לא הייתי מתעסקת עם זה . כל טוב