הפרעת ראיה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

04/03/2007 | 08:55 | מאת: אלכסנדרו

אני בן 59. מידי פעם מופיעה אצלי הפרעת ראיה המתבטאת בטשטוש הראיה והופעה של כעין בועות אוויר במים בצורה לא אחידה בשדה הראיה. ההפרעה מופיעה בשתי העיניים בעת ובעונה אחת ונמשכת מ-10 עד 40 דקות. התופעה החלה לפני 10 שנים לפחות. לפני 8 שנים נבדקתי על ידי נוירולוג ורופא עיניים, אך לא אובחן דבר. אחת הבעיות באבחון היתה, שהמשך הקצר של ההפרעה אינו מאפשר לרופא לבדוק אותי בזמן הארוע. לפני 5 שנים, לאחר שהתחלתי בנטילת תרופות להפחתת לחץ דם (טריטייס ומשתן) ושומני דם (סטאטין) התופעה נעלמה כליל. לאחרונה התופעה חזרה למרות שהרכב התרופות שאני נוטל לא השתנה. אבקש הצעות לשלבי בירור ולאבחנות אפשריים. כמו כן, אם יש שאלות, שתשובה עליהן מצידי יכולה לסייע לאבחון, אשמח לקבלן.

11/03/2007 | 05:20 | מאת:

שלום רב אם התופעה חלפה עם איזון לחץ דם קודם כל יש לשלול שיש עליה נוספת בלחץ הדם ואיזון תרופות נכון . בנוסף ניתן לחזור לבדיקה נוירואופטלמולוגית ושדות ראיה כמעקב למרות שהתופעה אינה קבועה. כל טוב