סימוביל

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

07/02/2007 | 23:45 | מאת: מאיה

שלום רב, בשבועות האחרונים (כשבועיים) חשתי כאבים בנקודות מסויימות בקרקפת הראש ובשבוע האחרון החלה לי נשירת שיער. אינני יודעת מה הסיבות לכך משום שלא שיניתי כלום בתזונה ובדברים אחרים. לפני יומיים התחלתי לקחת "סימוביל" להורדת הכולסטרול אשר רמתו גבוהה מאוד אצלי וכשנה שאני נוטלת "לוסטרל" ממשפחת SSRIS לטיפול בOCD . שאלתי האם נשירת השיער עשויה לנבוע משימוש ב"סימוביל"? למרות שהתחלתי עימו רק לפני יומיים? האם נשירת השיער עשוייה לנבוע משימוש בשתי התרופות - סימוביל ולוסטרל - האם השילוב שלהן משפיע על השיער? אציין כי בדיקת דם שעשיתי לאחרונה יצאה תקינה בכל מלבד הכולסטרול הגבוה - אין חסרים תזונתיים. אני תוהה ממה נובעת הנשירה? בנוסף, בחודשים האחרונים (2-3) לקחתי ציסטאין וארגינין אך לאחרונה (לפני כשבוע-שבועיים) הפסקתי לקחת ציסטאין עקב כך שנגמרו לי הכמוסות וחשבתי שלא צריך יותר. האם הפסקת לקיחת הציסטאין היא שעשוייה לגרום לנשירת השיער? תודה רבה מאיה

11/02/2007 | 09:05 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום מאיה, לא ידוע כי סימוביל עלול לגרום לנשירה, אך לוסטרל (או בשמה Sertraline) ידועה כתרופה שעלולה לגרום לנשירה.

12/02/2007 | 16:07 | מאת: נויה

אני נערה בת 16 ולפני כמה זמן התחילה לי נשירה בשיער.. יש לי בעיה כיליתית תיסמונת נפרוטית (חלבון בשתן) ולקחתי במשך חצי שנה סטרואידים האם זה קשור לנשירה ואם לא איך מטפלים בזהה !? תוודה רבבה נויה

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות