פרופסיה?
דיון מתוך פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות
בתגובה שרשמת לאחד השואלים כתבת שניתן לעשות בדיקה גנטית אצלך במרפאה בכדי לדעת אם יש צורך ליטול את הפרופסיה למי שרוצה. מהי הבדיקה וכיצד היא נעשית? תודה
זה לא חובה לעשות בדיקה גנטית כדיי לקבל פרופסיה, להפך אם רוב הגברים במשפחה שלך קרחים והנשירת שיער שלך חזקה ומודגשת אז ניתן להבין שאתה צריך פרופסיה, אלא אם השיער שלך בריא ואתה רוצה לדעת האם תהיה לך נשירה והאם יש לך נטייה להתקרחות. פרופסיה לוקחים שכבר ניתן לראות סימנים שונים של התקרחות, כמובן שסימינים שונים לא כוללים את איבוד השיער כולו, אלא רק את האיבוד הראשוני... ככה אני רואה את זה לפחות. בהצלחה בכל אופן :)
גל שלום, את הבדיקה הגנטית כדאי לעשות אם רוצים להתחיל לטפל מוקדם ככל האפשר בבעיית ההתקרחות, אבל עדיין אין סימנים ברורים האם תהיה קרח או לא. הבדיקה נעשית ע"י לקיחת דוגמה של הרוק מהחיך והיא נשלחת לפענוח בארה"ב.