נשירת שיער

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

01/01/2007 | 00:22 | מאת: יואל

שלום רב אני גבר בן 29,לאחרונה הבחנתי בנשירת שיער בחלק הקדמי והאמצעי של הקרקפת, התייעצתי עם רופאת עור שהציעה לי שימוש בפרופסיה. כמו כן טופלתי בעבר בטבעציקלין עקב סבוראיה של העפעפיים ולעיתים אני סובל מקשקשת ויובש בעור בעיקר באזור הפנים והראש. רציתי לשאול מספר שאלות, אנא ענה אליהן בהקדם: 1. הבנתי שלפרופסיה קיימות תופעות לוואי הכוללות פגיעה בתיפקוד המיני, האם תופעות אלו עלולות להקטין סיכויי להריון? או להוות סיכון לעובר? 2. האם פרופסיה עלולה לגרום לבעיות בבלוטת הערמונית? 3. האם כאשר אני מפסיק את הטיפול בפרופסיה, תופעות הלוואי יפסקו? והאם נשירת השיער תוחמר? 4. האם סבוריאה או קשקשת עלולה לגרום להתקרחות, מהו הטיפול המומלץ כנגד קשקשים? תודה יואל

01/01/2007 | 09:46 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום יואל, 1. הבנתי שלפרופסיה קיימות תופעות לוואי הכוללות פגיעה בתיפקוד המיני, האם תופעות אלו עלולות להקטין סיכויי להריון? או להוות סיכון לעובר? ת: עלולה להיות ירידה בחשק המיני ב-2% מהמקרים. לא פוגעת באיכות הזרע ולא גורמת סיכון לעובר. 2. האם פרופסיה עלולה לגרום לבעיות בבלוטת הערמונית? ת: לא 3. האם כאשר אני מפסיק את הטיפול בפרופסיה, תופעות הלוואי יפסקו? והאם נשירת השיער תוחמר? ת: כן. השיער שצמח בעקבות השימוש ינשור וכן תמשיך הנסיגה. 4. האם סבוריאה או קשקשת עלולה לגרום להתקרחות, מהו הטיפול המומלץ כנגד קשקשים? ת: תשתמש ב-3 סוגי שמפו נגד קשקשים.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות