נשירת שיער - בדיקה לגילוי הסיבה
דיון מתוך פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות
שלום רב, רציתי לדעת האם רופא עור יכול מהסתכלות בלבד על הראש של הפציינט לדעת מה הגורם לנשירה? הייתי לפני הרבה שנים אצל רופא עור עקב נשירת שיער והוא הסתכל לי על השיער והחליט שיש לי נשירה גברית טיפוסית (עקב ההורמון DHT) ונתן לי פרופסיה ומינוקסי. שאלתי היא, האם יש בדיקה שאפשר לעשות בכדי לגלות שאכן הגורם לנשירה הוא ההורמון DHT? יש בדיקה כזאת? האם מספיקה הסתכלות על הראש בכדי להחליט מה הגורם? תודה מראש על המענה.
יעקב שלום רופא עור מומחה לשיער בהחלט יכול על סמך בדיקה לראות אם מדובר בהתקרחות על רקע גנטי הורמונלי (בכל מקרה כ-98% מהגברים המתקרחים ההתקרחות שלהם על רקע גנטי). קיימת היום בדיקה שבאמצעותה ניתן לדעת אם אתה נושא את גן ההתקרחות - המצאות הגן מגבירה את הסיכון של הנבדק להתקרח עד לכ-70%. ישנו סיכוי של כ-30% לכך שלא יתקרח.
לדר אלכס גינזבורג היתיי משתמש באלופקסי ועברתי למינוקסי דיל וכרגע לא היתמשתי בשניהם בערך חודשים ולא התמדתי בטיפול אם אקנה כרגע ישר ברופסיה כמה זמן אמורים ליטול אותה כאדי ליראות שנויים אני יודע שפרופסיה זה תרופה שכל החיים צריך לקחת אותה ואני אשתדל הרופא שלי אמר לי שבגלל שהתחלתי ישר אם מינוקסי תקופה ארוכה אני צריך לקנות את שני התרופות כאדי שהמצב היתאזן האם אפשר ישר להתחיל לקנות תפרופסיה בלי המינוקסי דיל?