פרופציה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

07/04/2009 | 21:37 | מאת: אלה

שלום רב, לחבר שלי יש נשירת שיער אשר גורמת לו להתקרחות באזור המפרצים. הדבר מפריע לו מאוד וגורם לו אפילו לסיוטים ופחדים שמא יקום בבוקר בלי שיער. מאז ומעולם היה לו שיער מלא וארוך (עד אחרי האוזן) וזה בעצם הכתר שלו. הוא לקח במשך כחצי שנה פרופציה, אומנם זה עזר בעצירת הנשירה אבל קצת פגע בתפקוד המיני שלו. כשאני אומרת תפקוד מיני אני מתכוונת שבאמצע המשגל הזיקפה הייתה יורדת לו מעט ולאחר מיכן מתחזקת שוב, דבר שלא קורה בימים כתיקונם. הוא אדם אשר "חוקר לעומק" כל תרופה שהוא צריך לקחת התייעץ עם רופאים, כתב בפורמוים כל דבר אפשרי ואכן נאמר שלפרופציה יש תופעות לואי די חמורות (אם יורשה לי) שיכולות אפילו לגרום לפגיעה בפוריות, ירידה בספיר הזרע וכד' .ברור לי ולו שכל תופעה ותופעה היא אינדיוידואלית אבל בכל זאת.... ולכן הוא גם הפסיק לקחת את הכדור. כמו שכבר ציינתי זה פחד שמלווה אותו יום יום מבחינתי אין לי שום בעיה עם זה שהוא מתקרח או אם בעתיד יהיה קירח אבל לו הדבר מאוד כואב. האם קיימת אפשרות שהשיער יפסיק לנשור (אבל שישאר לו שיער לפחות כמו עכשיו)?? הוא בדק אפשרות של כמה השתלות אבל אף אחת עדיין לא באה בחשבון ואלא שכן מבצעים אותן בחו"ל והן מאוד יקרות. אני רואה את הכאב והדאגה בעיינים שלו, את השעות שהוא מתבונן בכל מראה אפשרית כדי לראות עם נשרה עוד שערה והלב שלי נחמץ. אין לי דרך לעזור לו!! אתה יכול לעזור לי לעזור לו??? בבקשה.. כל עצה תתקבל בברכה. אלה חברה שדואגת!!

12/04/2009 | 08:27 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

אלה שלום, לא ברור לי למה התכוונת כשאמרת שהוא בדק אפשרות של כמה השתלות ואף אחת לא באה בחשבון - אני עושה השתלות החל מגיל 25 בערך וניתן לעשות השתלה רק במפרצים. כמובן כדי לודא שחברך מתאים עליי לבדוק אותו ולראות מה מצב ההתקרחות העתידית שלו ומה מצב השיער התורם. נכון להיום, הפרופסיה והמינוקסי הינן התרופות הטובות ביותר לעצירת הנשירה, אך שתיהן פחות משפיעות על המפרצים, אם כי יש כאלה שחוו תוצאות טובות גם במפרצים. למידע נוסף: www.hairloss.co.il

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות