מינוקסידיל בטווח הארוך

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

23/03/2009 | 22:32 | מאת: רון

שלום אני בן 25. נשירת שיער התחילה באופן קל בגיל 20, בגיל 22 וחצי המצב כבר התחיל להטריד- היה לי שיער דליל באיזורים מסויימים התחלתי להשתמש במינוקסי 5% , לאחר כחצי שנה עד שנה היה שיפור ממש טוב צמח הרבה שיער מחדש, לא האמנתי שאפשר להגיע לתוצאה טובה כזו. אבל בשנתיים האחרונות קצת זילזלתי ושמתי פעם אחת ביום. יש לי שיער יותר דליל מאשר השיא אליו הגעתי אולם נראה שעדיין יותר טוב מהמצב לפני התחלת הטיפול ב- 2006. שאלותיי: 1. האם ניתן לשחזר את ההצלחה הראשונית אם אקפיד שוב על פעמיים ביום, למעשה כבר התחלתי לעשות כן לפני כחודשיים. 2. האם זה נכון שהשפעת מינוקסידיל יורדת עם הזמן ותהליך ההתקרחות בלתי נמנע? ראיתי אתרים שמציינים שמינוקסי מגיע לשיא כעבור שנתיים ולאחר מכן יורדת השפעתו כך שאפילו מגיעים למצב שהיה טרום הטיפול ויותר גרוע ממנו (אמנם בגיל מאוחר יותר). 3.האם זקיקי השיער ממשיכים להיפגע במהלך השימוש במינוקסי מה- DHT, ורק גורם כגון פרופסיה יכול לנטרל זאת, כך שלמעשה המינוקסי יוצר מצב של "הסוואה" של המצב לפרק זמן מסוים? 4. מדוע אסור השימוש במינוקסי לאחר גיל 65? 5. האם יש גיל שבו עוצמת ההתקרחות מתחילה לפחות או שהיא ממשיכה במלוא עוזה כל החיים. האתרים: http://www.hairloss-reversible.com/discus/messages/5/2670.html?1132852344 http://www.regrowth.com/hairloss-conferences/american_academy_dermatology/1998/aad_1.cfm

24/03/2009 | 16:58 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

רון שלום, ניתן להניח שבמידה ותחזור באופן עקבי למרוח את המינוקסי פעמיים ביום תוכל לשחזר את ההצלחה. לצערי, באינטרנט כל אחד מרגיש חופשי לכתוב מה שרוצה, אבל מנסיוני ומידיעת החומר השפעת המינוקסידיל קיימת כל עוד לוקחים אותו (במידה וזה עוזר - לא תמיד זה עוזר כמובן) וכנ"ל גם לגבי פרופסיה - ברגע שמפסיקים הנשירה חוזרת. ההתקרחות הינה אינדיבידואלית לכל אחד ונמשכת כל זמן שיש שערות שיכולות לנשור.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות