נשירת שיער בנשים?

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

23/01/2009 | 15:02 | מאת: טליה

שלום ד"ר, כיום אני בת 18 וחצי. כבר בערך 3-4 שנים שיש לי דלילות מקדימה בקרקפת. כל שאר השיער שלי דווקא דיי מלא, פשוט מקדימה הוא דליל. הלכתי לרופאי עור שונים ולכולם אותה תשובה: התקרחות. אבל זה הגיוני שבגיל 14-15 תתחיל התקרחות, ועוד אצל בחורה?! בנוסף, אני חייבת לציין שלאיש ממשפחתי אין קרחת - לא להורים, לא לסבים. אמנם לאבא יש שלי יש מעט דלילות באותו איזור גם, אבל הוא כבר בן 48 והשיער שלו היו מלא מאז ומעולם והדלילות שלו החלה לפני מספר שנים בודדות. לאבא שלו (סבא שלי) יש גם דלילות קלה באותו איזור, אבל לא קרחת, והוא כבר בשנות השמונים לחייו. ולדעתי השיער שלהם אפילו יותר מלא משלי באיזור הזה. מהצד של אמא שלי השיער של כולם מלא. זה הגיוני שזה תורשתי? אני חייבת לציין שאני מאוד מקפידה לשמור על השיער שלי: לא צובעת, חופפת כל יום (כיוון שהקרקפת שלי שמנונית ואם אני לא חופפת יום אחד, ביום שאחרי זה אקום עם שיער שמנוני ומכוער שינשור בד"כ), לא מותחת את השיער שלי בקוקו (אם אני עושה קוקו אז הוא בד"כ רופף כדי לא לגרום לנשירה), לא משחקת בשיער, ומשתמשת בשמפואים טובים נגד נשירת שיער וכאלה. השיער שלי גם לא נושר, ד"א, אולי בסביבות 10 שיערות ביום, הוא מאוד חזק, פשוט יש דלילות דיי חמורה לדעתי בחלק הקדמי. האם זו אכן התקרחות תורשתית, כפי שטענו הרופאים? אני לא רוצה להתחיל להשתמש בתכשירים כמו מינוקסי, כי אין לי הכסף לקנות אותם באופן חודשי ובנוסף אני לא רוצה לפתח תלות בתכשירים כאלה. הייתי רוצה לדעת אם יכולה להיות סיבה נוספת לדלילות הזו, אני ממש לא מאמינה שזו נשירה תורשתית, לדעתי הרופאים פשוט חיפשו "לחפף" אותי מהמרפאה שלהם כמה שיותר מהר ולא באמת הקדישו תשומת לב לנושא. אודה לך אם תוכל לתת לי כיוון מחשבה אחר בנוגע למצב הקרקפת שלי כדי שאוכל לטפל בזה, המצב מאוד מציק לי. תודה, טליה.

25/01/2009 | 12:30 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

טליה שלום, יתכן שבילדותך כן מתחת את השיער עם קוקו וכד', בכל מקרה קשה לי לענות על שאלתך במלואה מבלי לראות ולבדוק אותך.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות