שומן בשיער

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

27/12/2008 | 15:43 | מאת: אמיר

אני יש לי שיער יבש ושברירי אומנם עכשיו עשיתי קרחת והתארך קצת 4-5 מ"מ אבל בדרך כלל אני מסתובב עם קוצים ,עכשיו יש לי שאלה אומרים שלעור ולקרקפת ולשיער יש מעטפת הידרולפידית ואומרים שהמעטפת הזאת עשויה משמנים טבעיים בתוספת מים ,אני זוכר שלפני חצי שנה הייתה לי עטיפה כזאת על השיער שומנית כזאת ועזרה לי לסדר את השיער בקלות הייתי חופף בשמפו לשיער שמן ,עכשיו בחורף הקרקפת אצלי כמעט ולא מייצרת שומן כזה ואין לי מושג כמה זמן לוקח לשומן הזה להתפשט על השיער ,שבוע? שבועיים? השכבה השומנית הזאת מאוד חיונית לשיער והיא מעניקה יופי מדהים לשיער ,ועדיפה על כל סוגי השומנים והג`לים שיש בחנויות , רציתי לדעת אם שומן הידרופילי יכול להוות תחליף להעטיפה ההידרולפידית על השיער והאם יכול לפתור את הבעיה אם אמרח על השיער שלי ? האם יש סיכוי שבחורף ובקור הזה יש מצב שהשומן שמייצרת הקרקפת יתפשט על השיער? כי הקור מייבש את הקרקפת לגמרי...וכמעט ואין שומן...

28/12/2008 | 13:03 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

אמיר שלום, השומניות שאתה מדבר עליה היא תוצאה של בלוטות החלב שנמצאות מתחת לעור ומושפעות מה-DHT. לעיתים פעילות בלוטות החלב רבה יותר ולעיתים פחות. אתה יכול להשתמש בכל משחה שומנית לשיער כדי לשמן את הקרקפת. למזג האויר אין השפעה על השומניות.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות