קשקשים

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

16/12/2008 | 08:23 | מאת: גיא

שלום, 1. איך נוצרים קשקשים על הראש? 2. כיצד ניתן לטפל בהם? 3. והכי חשוב, מה ההשפעה שלהם על התקרחות??

16/12/2008 | 09:15 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

גיא שלום, קשקשים בקרקפת נגרמים מיתר פעילות של בלוטות החלב. במקרה זה, מומלצת חפיפה יום יומית בשלושה סוגי שמפו נגד קשקשים לסירוגין - כל יום בשמפו אחר. במקרים בהם כמות הקשקשים גדולה במיוחד, מומלץ גם למרוח שמן זית על הקרקפת לפני השינה ולחפוף היטב למחרת. כן ישנם תכשירים רפואיים שונים לטיפול בקשקשים שניתן למרוח לפני או אחרי החפיפה. מה שגורם לנשירה זה לא הקשקשים עצמם אלא הורמון ה-DHT המשפיע על פעילות יתר של בלוטות החלב שגורמת לקשקשים.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות