שלום.יש לי שאלה לגבי שיטות השתלה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

25/10/2006 | 16:37 | מאת: יעקוב

רציתי בבקשה פירוט על שיטות ההשתלה הנחשבות למובילות בעולם BHT.FUE.GHO ובנוסף מענה למס' שאלות: מהן אחוזי ההצלחה שלהן מבחינת צפיפות השיער וגודל צלקת? האם יש הבדל בין השיטות האלו לשיטת ההשתלה אצלך? האם זה נכון שניתן להשתיל בשיטות אלו יותר מ 3000 שערות בהשתלה אחת? קראתי על הרבה אנשים שטוענים שהם ממשיכים ליטול פרופסיה לאחר השתלה ,האם יש הצדקה לכך ? הרי השיער המושתל אמור להישאר לכל החיים

26/10/2006 | 13:58 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום יעקוב, GHO - שיטה שנכשלה, כבר לא מבצעים איתה השתלות. התוצאות לא היו טובות. ניתן לראות באינטרנט דוגמאות לאנשים שעשו השתלה בשיטה זו, שהוכחה כאמור כלא טובה. B.H.T- או Body Hair Transplant- במקרים מסוימים ניתן להוציא שיער מהגוף ולהשתילו בראש. השערות מוצאות בשיטת ה-F.U.E. F.U.E- או Follicular Unit Extraction, זו שיטה בה מוציאים את השיער ע"י מכשיר מיוחד הדומה למחט חלולה. מכשיר זה מאפשר ליטול זקיקי שיער עם השורש, כאלו המורכבים מ-1 עד 3 שיערות ביחד, על פי צפיפות שיערות המטופל. כתוצאה מלקיחת השתל, נותר פצע בקוטר מילימטר אחד בקירוב, פצע שנסגר תוך ימים ספורים ולא משאיר סימן כלל. את הזקיקים משתילים באזור הקירח באמצעות מחט עדינה. שיטה זו היא אומנם טובה מאוד אבל אינה נטולת חסרונות: היא לא מתאימה לכל אחד, רק באיזור מצומצם, עולה בהרבה יותר והתהליך מאוד ארוך. בשיטה זו כל שתל עולה 10$, ניתן לעשות זאת במספר ימים, אך אם נשתיל 3000 שערות בקירוב, העלות של זה תהיה 30,000$. כיום השיטה הנפוצה ביותר ובעלת התוצאות הטובות ביותר כיום היא שיטת ה- F.U.E Follicular Unit Transplantation, כלומר השתלה של יחידות פוליקולריות.השתלה המתבצעת באמצעות הרדמה מקומית בלבד וכמעט ללא כאב בזמן ההשתלה ואחריה. המטופל שוכב על הבטן ונלקחות ממנו שיערות מחלקה האחורי של הקרקפת. לאחר מכן, בעזרת צוות מיומן, מפרידים את השיער ליחידות המכילות בין 1-5 פיסות של זקיקים. באמצעות מכשור מיוחד מבצע הרופא נקבים קטנים באזור ההתקרחות המיועד לעבור השתלה, והשתל, שהוכן כראוי מוכנס לתוך הנקב.תהליך של 3 שעות בלבד. הצלקת הנותרת מינימלית, 1-3 מ"מ. בנושא הפרופסיה - תהליך ההתקרחות אצל צעיר היא פרוגרסיבית, הוא ימשיך לאבד שערות (לא אילו שהושתלו), על כן חשוב לשמור על הקיים.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות