פרופסיה ורופאי עור

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

20/09/2008 | 13:27 | מאת: השואל

יש לי מספר שאלות ראשית כל תמיד אתה מפנה לרופא עור פניתי לרופא עור למספר רופאי עור שונים ותמיד בלי לבדוק אפילו אמרו לי תשתמש בפרוספיה אולי זה יעזור. שנית שאתה אומר שערות על הכרית בבוקר האם זה מדד הגיוני תכי זה הרי פונקציה של מספר שעות שבן אדם ישן אם ביום צריך לפול 50 עד 100 שערות אז בהתאם לשעות שהבן אדם ישן יפלו לו השערות. שאלה נוספת ראיתי בתוכנית של טל ברמן על ההתקרחות שיש מלא אנשים שעשו השתלה וזה בכלל לא עזר להם ואחרי כמה שנים הכל נפל והם נשארו רק עם צלקת ופאה נוכרית מה דעתך?

21/09/2008 | 10:02 | מאת: אריק

אתה ממש צודק!!!!!!! גם אני פניתי למספר רופאי עור בתחום, הדבר היחידי שהם בדקו זה בדיקות דם וישר הציעו טיפול תרופתי של פרופסיה כל זה ללא שום בדיקות של השיער או הקרקפת עצמן. לפני שבאתי כל פעם לרופא עור ידעתי מה הוא הולך להגיד לי.מצב זה מאוד לא נעים ומתסכל

21/09/2008 | 11:53 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום, אני מפנה אנשים ליעוץ עם רופא עור כיוון שזה בלתי אפשרי לאבחן אנשים דרך האינטרנט. פרופסיה היא התרופה הטובה ביותר כיום לעצירת נשירת שיער ואף להצמחתו, לכן רופאי עור ממליצים על השימוש בה. יש להבין כי בקרב 98% מהגברים הגורם להתקרחות הוא גנטי הורמונלי ולפי התפזרות ההתקרחות ניתן לזהות את הגורם הזה. לגבי בדיקת הנשירה על הכרית בבוקר - על פי מחקרים, אם ישנן 8 שערות ויותר על הכרית בבוקר מדובר בנשירת שיער רצינית, זהו ממד הגיוני ומוכח. ולגבי התוכנית - מדובר באנשים שהם לא בעלי מקצוע בתחום השתלות השיער, היה גם מכון כזה בארץ ונגרם נזק רב לאנשים שעברו במקומות הללו השתלות לא טובות.

21/09/2008 | 16:12 | מאת: השואל

-בתאוריה הם אמורים לבדוק אולם מכיוון שזה לא מחלה וזה מאוד נפוץ הם כלל לא טורחים לבדוק -לגבי פרופסיה אני צורך כבר שנה וחצי והנשירה לא הפסיקה אולם אני פוחד להפסיק שמא היא תגבר -לגבי שערות על הכרית איך אתה מסביר שפעם יש לי 2 שערות ופעם יש לי יותר מ8 -לגבי השתלות אני בצעתי השתלה אצל רופא מומחה מוכר בתחילה הכל היה טוב והיה צמיחה אולם איך שהצמחיה נגמרה השיער החל לנשור פניתי לרופא והוא טען שזה השיער המקורי אולם כמעט ולא היה לי שיער מקורי באזור (מכאן ההשתלה) השאלה אם אני ירצה לבצע השתלה נוספת האם יש טעם להכנס לזה שוב מכיוון שאני רואה שזה מחזיק מעמד מעט זמן מה דעתך בנושא?והאם רופא שהשתיל לאחר הטפול סיים את תפקידו לגבי המטופל מלבד הבקורת לאחר חצי שנה או שהוא צריך לסייע במידה וההשתלה לא מחזיקה

24/09/2008 | 10:52 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום השואל, בד"כ יש להגיע למעקב לאחר חודש, 3 חודשים, חצי שנה ואם הפציינט מעוניין אז גם לאחר שנה. אנחנו מאוד שמחים לעקוב אחר התקדמות הצמיחה ואנחנו לוקחים אחריות על העבודה שלנו כשאנו מחליטים לבצע זאת. אינני יודע מה מצבך, לכן אני לא יכול לומר לך אם כדאי לבצע השתלה נוספת. כל מקרה לגופו. זה תלוי איזו צלקת הותירו לך מאחור, האם יש לך עוד שטח תורם, מה מצב ההתקרחות וכדו. אתה יכול לנסות להגיע לייעוץ בקליניקה ואנסה לעזור.

22/09/2008 | 19:39 | מאת: אלון

בעיני זה הגיוני - אם הרופאים יודעים שפרופסיה עובדת ב-98% מהמקרים הגיוני שהם ירשמו אותה, לא?

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות