אוננות יתר כגורם מזרז התקרחות גברית.

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

18/08/2008 | 00:03 | מאת: תומר

ד"ר שלום. אני בחור בן 30+ ובמהלך השנים האחרונות חקרתי וקראתי המוןעל תהליך ההתקרחות אצל גברים,סיבות ודרכי טיפול כי גם אני קצת מקריח ולדעתי יש קשר ישיר חזק והגיוני בין אוננות יתר להאצת ההתקרחות הגברית למרות שאתה טוען שוב ושוב בפורום שהקשר לא הוכח מדעית. בזמן האוננות רמת הטוסטסטרון בגוף עולה משמעותית. לגברים מקריחים יש אנזים שבמגע עם טסטוסטרון יוצר את החומר הנקרא dht והוא החומר הפוגע בשורשי השיער ומחליש אותן. עודף אוננות=עודף טסטוסטרון=עודף dht =עודף נשירה. אין בכלל ספק שיש קשר ישיר בין השניים למרות שזה לא הוכח מדעית כפי שאתה טועןלמרות שאני לא יודע איך אפשר להוכיח זאת מדעית).

18/08/2008 | 20:59 | מאת: מאור

אחי וסקס גם גורם לנשירה?

27/08/2008 | 14:30 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום תומר, אוננות אינה גורמת לעליית הטסטוסטרון ו- DHT ואין מחקרים בעולם המצביעים על קשר זה. כיוון שברפואה מסתמכים על מחקרים לא ניתן להגיע למסקנות כאלה בלי בסיס. מכאן שאוננות או אוננות יתר אינן גורמות לנשירת שיער.

22/06/2010 | 20:39 | מאת: לימור

צר לי לאכזב את ד"ר גינזבורג, אבל קבל לינק http://www.hairlosstalk.com/interact/viewtopic.php?f=46&t=36264&start=0&st=0&sk=t&sd=a ועוד משהו זה גורם לשיער לגדול במקומות שבחיים לא תרצה לראות אותו שם - על הגוף עצמו כמובן. לצערי אגב אני יודע את זה מנסיון מר.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות