היי אני צריך עזרה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

11/08/2008 | 22:46 | מאת: חסוי

שלום, אני בן 16. כבר זמן רב שאני סובל משיער דליל. הבעיה היא שאני מרגיש שהוא ממשיך להיות דליל יותר, לפחות ככה אני מרגיש. יש נשירה, אך לא רצינית במיוחד. אבל זה נראה כאילו השיער שנושר אינו צומח מחדש, הרי הנשירה לא "כבדה במיוחד" ואני לא מבין מדוע השיער כה מדלדל. התזונה שלי נכונה, אני (התחלתי שוב) לעסוק בפעילות גופנית הכוללת ריצות בשביל לשחרר רעלים מהגוף ולהטיב לזרימת הדם בגוף. חשוב לציין שאני עוסק המון בחדר כושר (מכאן נובעת התזונה הנכונה), כלומר בהרמת משקולות וכדומה. ולפי מה שממעתי, בכך אני מגביר את רמת הטוטסטרון או משהו בסגנון הזה, תקנו אותי לנכון. בכל אופן, החלטתי לעשות הפסקה עם החדר כושר בכדי לראות האם יש לו השפעה על הנשירה ו/או אי צמיחה של השיער כמו שאני חושד. אני ממש נואש לעזרה. אני גם ממש מובך לדבר על כך עם הוריי וללחוץ עליהם לקחת אותי לראות רופא למרות שאני יודע שאם הייתי יותר מבוגר אנשים היו חושבים שאני לא אדם בעל שיער דליל אלא אדם מקריח. אומרים שאין דבר יותר נורא מלהיות קירח בגיל צעיר, אז כן יש, וזה להיות קירח בגיל יותר צעיר.. ועוד בגיל ההתגברות שאת מרבית שעותיי אני מבלה עם אנשים מלאי שיער. המשך יום נעים ותודה.

12/08/2008 | 12:45 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום חסוי, אין קשר בין הפעילות הגופנית לנשירת השיער ולהתקרחות. הרמות של הטסטוסטרון אינן מושפעות מהפעילות של חדר הכושר. אתה יכול לחזור להתאמן. על מנת לדעת מה הסיבה לנשירה, שאין להוציא מכלל אפשרות כמובן את הסיבה הגנטית, יש לגשת לרופא העור שמומחה בשיער ולבדוק ולקבל טיפול במידת הצורך.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות