משיכת שיער

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

21/07/2008 | 16:34 | מאת: וויקטור

שלום אני שמעתי לא פעם שמשיכת שיער היא דרך לבדוק אם יש נשירה, לי יש שיער ארוך וכשאני מושך אני השיער האחורי נושרות לי כ-2 עד 3 שיערות. השאלה שלי האם זו הכוונה בבדיקת נשירה באמצעות משיכת שיער והאם אכן אני מקריח? (אני בן 19, אם זה חשוב)

22/07/2008 | 15:16 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום וויקטור, זו אחת הדרכים לבדוק, אך זה לא אומר בהכרח שתקריח. 1. משיכת השיער ( (pull test– הנשירה נחשבת רצינית, אם במהלך משיכת קבוצת שיערות באמצעות שלוש אצבעות נותרות בין האצבעות יותר מארבע-חמש שיערות. 2. הסתכלות על הכרית – בבוקר, כשקמים מהשינה, סופרים את השיערות שנותרו על הכרית. אם מספרן עולה על שמונה, ניתן לומר כי מדובר בנשירה רצינית.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות