שאלה והדרכה בבקשה מהדרכה לגבי שימוש ברטינול

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

06/07/2008 | 11:26 | מאת: ק,ס

קודם כל רציתי להודות על המלצתך לשימוש בריגיין קצף , זה נורא שיפר את הנוחות ,הקשקשים והגרדת שהייתה לפני . בנוסף אני רוצה להתמש בחומצה רטינואית ,היות וראיתי הרבה אנשים המשמשים בה וחלקם מרוצים , ידוע לי על סמך הודעות שקראתי בפורום כי אינך מאמין בתרופה הזאת כטיפול לנשירה גנטית אך בכל זאת אני מעוניין להשתמש ולנסות .לגבי תופעות לוואי קראתי ואני יודע רק מה שרציתי לדעת הם : 1מה המינון המקובל -ידוע לי שיש לשים את התרופה בערב האם לפני\אחרי הריגיין? 2מה עדיף לשימוש בשיער דליל ג'ל\משחה\טיפות? 3 האם לאחר תקופה מסויימת יש לעשות הפסקה -וכמה זמן? כדי למנוע הסתגלות או שיש להשתמש עם התרופה יומיום? 4 כמה זמן צריך לתת למשך הטיפול על מנת לבצע בדיקה של גודל ההתקרחות ולקבוע האם התרופה אכן יעילה עבורי ?

14/07/2008 | 10:34 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום קס, לפני כ-10 שנים נעשו ניסויים והתוצאות לא הוכיחו את היעילות. יש אנשים שמאמינים שהחומצה מחדירה את המינוקסי טוב יותר, אך אני כאמור אינני מאמין בכך. אין הוכחה לכך שזה באמת עוזר.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות