פנטן

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

29/06/2008 | 22:08 | מאת: אלמוני

שלום רב, למרות שאני יודע שאתה לא ממליץ על השמפו הנ"ל או על כל שמפו כנגד נשירה מחמת חוסר המחקרים והאישורים לאותה מוצר... אך למרות זאת החלטתי להוסיף כטיפול משלים לפרופסיה חפיפה בשמפו פנטן... רציתי לשאול האם השמפו יעיל גם ללא הקפסולות? אני חופף יום כן יום לא.. ואני שם קרם לחות.. כשאני חופף לא נוצר הרבה קצף והשיער אחרי החפיפה מאוד קשה ויבש ולא נעים.. האם אני יכול לחפוף קודם עם שמפו רגיל ואז עם הפנטן או שזה פוגע בהשפעה? מאז שהתחלתי לחפוף יום כן יום לא ולהשתמש בשמפו הנ"ל יש לי גירודים מרובים בראש.. ומעין התקלפויות מדי פעם... כשאני מסתרק אני רואה לעיתים מעים חתיכות קטנות לבנות.. מהי התופעה? והאם זה עקב השינוי בשמפו או בגלל הנשירה? האם יש משהו לעשות? או שאולי זה בגלל שאני לא חופף כל יום למרות שזה מופיע גם מיד לאחר החפיפה.. לדעתי זה מאז שהתחלתי בשמפו ובגלל השמפו.. אולי עלי להמתין ואלו תופעה של ההתחלה... אני יודע שאתה לא תומך בשימוש בשמפו ואולי לא ממש מתמצא בנושא אך בכל זאת אם תוכל להשיב לי על חלק מהשאלות אודה לך מאוד דוקטור... בברכה אלמוני

30/06/2008 | 09:41 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום אלמוני, כפי שהבנת, אין לי ניסיון עם השמפו הזה, על כן אינני יכול להשיב לשאלתך. עקרונית, אני חושב שאין שמפו נגד נשירה. אולי הגירודים נובעים מקשקשים או סבוריאה, ואז יש להשתמש בשמפו כנגד קשקשים. רצוי להשתמש ב-3 סוגי שמפו לסירוגין במקרה כזה. בכל אופן, אם זה נמשך, אני ממליץ לגשת לרופא עור לבדיקה.

06/07/2008 | 18:24 | מאת: תומר

גם אני ניסיתי לשלב כל מיני שמפו עם פרופסיה, אבל ראיתי שמה שעוזר זה הפרופסיה ולא השמפו, כי עובדה שגם כשהפסקתי עם השמפו זה לא שינה כלום. אז חבל על הכסף ועל הקשקשים שיש לך מחפיפית יתר...

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות