קרחות

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

29/05/2008 | 19:15 | מאת: מורן

שלום לך, אני מורן בת 22... סובלת מקרחות בראש אומנם זוהי רק ההתחלה כפי שניתן לראות על ראשי, אז הלכתי לרופא הפרטי שלי אמר לי לעשות בדיקת דם ולבסוף התוצאות שחסר לי קצת ברזל.. ואני לא צמחונית. לבסוף נתן לי כדורים לשתות לחצי שנה.. אבץ-אבצינק, וגם פרו-גראדומט נגד אנמיה+אנקורדין לטיפול ומניעה של מחסור בויטמיןB6. חצי שנה כבר עברה ואינני רואה שום תוצאות.. הו אמר שזה יעצור את הנשירת שיער ובמשך חצי שנה יש מצב שהתרופות יצמיחו לי שיער. התרופות לא עזרו, חזרתי אליו אמר לי ללכת לרופא עור מומחה לקרחות. כמובן שכבר קבעתי תור והכל.. השאלה שלי, ממה נובע הקרחות הללו? אספר לך משהו בקצרה.. לפני שהתגייסתי סבלתי מדיכאון המשך שנה וחצי בגלל פרידה מאדם קרוב.. זה היה הסיוט של החיים שלי ואולי זה קשור? שנה וחצי בדיוק דיכאון של החיים אפשר לומר. והאם זה קשור לאיבוד שיער? והאם יש דרך באמת להצמיח את השיער? שמעתי על ידי מריחת משחות מצמחים שרופאי עור מחלקים ... מה דעתך? אשמח לתשובה מהירה. תודה ויום טוב.

02/06/2008 | 10:53 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום מורן, אני לא יכול לחוות דעתי בלי לבדוק אותך. אני ממליץ לגשת לרופא עור המומחה בשיער שיבדוק את הסיבות לנשירה. יכול להיות מצב של איבוד שיער כתוצאה ממשבר או מתח. אך יש לך גם חוסרים שיש להשלים. אם סיימת אתך נטילתם, אני ממליץ לעשות הפסקה של שבועיים ולאחר מכן לבצע בדיקות דם ולגשת עם כך לרופא.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות