שאלות

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

27/05/2008 | 22:41 | מאת: בדוי

שלום רב, - האם יש קשר לאבץ ולמניעת התקרחות? - האם יתכן ( בחלק מהמקרים כמובן) לאתר את הסיבה להתקרחות דרך בדיקות דם? - ע"פ דעתך האישית, האם אבחונים במכונים לבריאות השיער יכולים לתרום במידה מסויימת? תודה רבה.

29/05/2008 | 10:18 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום בדוי, רווחת הדעה שחסר אבץ הוא הגורם לנשירה, אך אחוז הנשים הסובלות מנשירה בגלל חסר אבץ, הוא נמוך. ואף על פי כן, דיאטה דלת ויטמין B או אבץ עלולה לגרום לנשירה ולאיבוד תכונות של השיער. חסר אבץ יאובחן בבדיקת דם, ובהמלצת הרופא ניתן לקחתו כתוסף מזון. ישנם מכונים המטפלים בס?ב?ו?ריאה, בקש?קש?ים ובאיזון השיער באמצעות טיפולים מקומיים בקרקפת, עיסויים וחפיפות. אולם ישנם מכונים שונים המבטיחים הפסקת נשירה או צמיחת שיער דרך הטיפול בסבוריאה. ממכונים אלה יש להיזהר, כיוון שהטיפולים בסבוריאה אינם יכולים לפתור את בעיית נשירת השיער. במקרה של נשירה משמעותית או ממושכת והידלדלות השיער – יש לפנות לרופא עור, ולא למכונים השונים.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות