קרקפת שומנית, נשירת שיער וקשקשים

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

27/05/2008 | 08:55 | מאת: מושון

שלום, אני בן 22 וכבר תקופה ארוכה (בערך 5 שנים) אני סובל מקרקפת שומנית. זה מתבטא בשיער שומני ודביק אחרי יום-יומיים שבהם לא חפפתי את השיער עם שמפו. ואז אפשר ממש לגרד מהראש גרגירים דמויי קשקשים רק שומניים. יש לציין שאופן כללי העור שלי שומני ואני רוחץ את הפנים מס' פעמים ביום בגלל שהם נהיות "מבריקות". בנוגע לשיער, אני סובל מנשירה ורציתי לדעת אם יש קשר מוכח בין השמנוניות לנשירה, ולבקש כמובן המלצה כלשהיא לטיפול בבעיה. אני יודע שממליצים על לחפוף כל יום אבל אני פוחד שזה רק יגביר את הנשירה. אשמח אם תוכל להמליץ על שמפו מסויים שיתאים לבעיה.

28/05/2008 | 14:15 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום מושון, רצוי לחפוף מדי יום ולהשתמש לסירוגין בשניים-שלושה סוגי שמפו לשיער שמן. בעבר רווחה הדעה כי קיים קשר בין שיער שמן לנשירת שיער. כיום יודעים שאין קשר בין השניים, וכי הורמון הדיהיד?רו?ט?ס?טו?ס?ט?רו?ן (DHT) הוא האחראי לנשירת השיער ולשיער השומני.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות