איזה חומרים הם מחזקים תשיער או מאכלים לחיזוקם

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

13/05/2008 | 01:15 | מאת: idan

איזה חומרים הם טובים לחיזוק השיער והשורשים ואו איזה מאכלים הם טובים לבריאות השיער תפרט לי איזה מהמאכלים יענו בשר חלב וכו' תפרט לי איזה סוגי מאכלים תודה

13/05/2008 | 14:06 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום עידן, זה מאוד תלוי בסוג השיער. אם נניח יש לך שיער שומני, עליך לחפוף על בסיס יום-יומי ב-3 סוגי שמפו לשיער שמן, כנ"ל אם מדובר בשיער עם קשקשים. ישנם תכשירים שונים בצורת תמיסות, תרסיסים (ספ?ריי) וכדומה, המיועדים לחיזוק השיער. חלקם מכילים מרכיבים, שיש בהם כדי לסייע לשיער על ידי חיזוקו, הפסקת נשירתו, ולעתים אף צמיחתו. מובן שחשוב לוודא כי תכשירים אלה עברו ביקורת יעילו?ת, וכי נבדקו בבחינה מחקרית על ידי רופאים המומחים לכך. חשוב לשמור על היגיינת השיער. שיער שומני רצוי כאמור לחפוף לעתים תכופות, ושיער יבש רצוי לחפוף 1–3 פעמים בשבוע. רצוי לחפוף את השיער בעדינות, בשמפו המכיל מעט ד?ט?רג?נטים (חומרים המשמשים לניקוי). יש לשמור על תזונה מאוזנת, הכוללת חלבון מן החי, פ??רות, ירקות ומוצרי חלב.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות