נשירת שיער והשפעת דיאנה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

26/04/2008 | 21:07 | מאת: ורד

שלום, אני בת 42, יש לי נשירת שיער בערך מגיל ההתבגרות, די משמעותית, בקצב שונה בתקופות שונות, אך לא הייתה הדללות משמעותית בשיער באיזור הקרקפת. כ"כ יש לי צמיחה בכל הראש. לפני 5 שנים לאחר לידה כשהנשירה התגברה ולא פסקה במשך שנתיים, נאמר לי ע"י רופא עור שמדובר בנשירה גנטית (לאבא שלי יש קרחת, אך לאמא שלי שיער מלא מאוד) והוא המליץ לי לנסות דיאנה או מינוקסי. ניסתי דיאנה ולאחר פחות מחודש הנשירה פסקה לחלוטין (?), פרט לתקופה אחת בחודשי הקיץ הנמשכת כחודשיים בהם יש נשירה חריפה. כאשר הפסקתי את דיאנה (כי חשבתי שלא ייתכן שהשפעתה מורגת תוך פרק זמן כ"כ קצר), הנשירה חזרה, וניסיתי מינוקסי לפי המלצת רופא עור אשר לא הביא להטבה משמעותית. האם אכן מדובר בנשירה גנטית או סוג אחר של נשירה, האם ניתן לבדוק את הנושא?, גם היום אין לי כמעט הדללות בקרקפת. האם אין סכנה להמשיך בדיאנה לאורך זמן אם היא עוזרת לי? האם יש תופעה של הסתגלות לתרופה כך שההשפעה שלה מפסיקה?

28/04/2008 | 11:13 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום ורד, אני ממליץ לגשת שנית לרופא העור להיוועצות. אם דיאנה משפיעה לטובה, את יכולה להמשיך.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות