נשירת שיער

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

19/02/2008 | 11:15 | מאת: ענת

שלום רב, אני בת 25, לאחרונה (בחודשים האחרונים) החלה אצלי נשירת שיער כאשר מורגש דילול שיער משמעותי באזור המצח. באופן כללי שיערי מלא. אציין כי אני צמחונית, אולם בדיקות דם שבצעתי הינן תקינות. כמו כן, לאף אחד מהוריי אין שיער דליל ו/או קרחת ואני נוטלת גלולות מסוג מליאן מזה כמה שנים. אשמח לקבל תשובות לכמה שאלות: 1. האם לחץ יכול להוות גורם לנשירה/התקרחות? 2. האם כמוסות פרוקפיל מומלצות לטיפול בבעיה? 3. האם קיימות תרופות קונבנציונליות למניעת/ עצירת התופעה? תודה מראש, ענת.

19/02/2008 | 12:13 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום ענת, ישנן כמה סיבות שבגינן אולי את חווה נשירה: ראשית הינך צמחונית, וידוע שמי שאינו אוכל חלבון מן החי עשוי לסבול מדלילות שיער. כמו כן לחץ יכול להוות גורם נוסף שעלול להשפיע על השיער. ישנן תרופות שניתן לקחת, אך עלייך להיוועץ ברופא. אני לא יכול לתת טיפול דרך האינטרנט.

20/02/2008 | 14:21 | מאת: ענת

ראשית, תודה על תשובתך המהירה. התייעצתי עם רופא עור אשר הפנה אותי לבדיקות. לשאלתי בנוגע לתרופות נעניתי כי במידה ותהיה בעיה באחד מן הערכים, אקבל טיפול בהתאם. אולם, כאמור- הבדיקות יצאו תקינות. ברור לי כי אין תשובתך מהווה חלופה לטיפול ואף לא זאת הייתה כוונתי, אולם כן הייתי מעוניינת לשמוע אילו תרופות קיימות לטיפול בתופעת הנשירה/ התקרחות (מדובר בעיקר בנסיגת קו השיער) שלפי דעתי נובעת מלחץ, שכן לפחות לפי הנראה לעין היא מאד דראסטית. התופעה החלה בפתאומיות לפני כחודש חודשיים ואני מרגישה הרעה רצינית במצב מיום ליום. תודה מראש, ענת.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות