לכבוד ד"ר אלכס גינזבורג

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

21/01/2008 | 17:41 | מאת: איתי

ד"ר אלכס גינזבורג שלום רב, ברצוני לברר אילו תרופות נוספות ישנם לטיפול בהתקרחות גברית פרט למינוקסידיל ולפרופסיה, והאם ישנם טיפולים נוספים פרט לטיפול תרופתי. ידוע לי כי ישנה תרופה חדשה לטיפול בפרוסטטה מוגדלת שגם היא מעכבת ייצור של DHT והיא מעין "בת דודה" של הפרופסיה רק שטרם אושרה להתוויה כטיפול נגד התקרחות ונקראת: אבודרט (דוטאסטריד)... האם ניתן להשתמש בה כתחליף לפרופסיה...? האם ניתן להשתמש בפרופסיה כ- 5 שנים וכאשר היעילות פוחתת לעבור לטיפול באבודרט ?? אילו טיפולים ישנם ?? תודה ובברכה, איתי

27/01/2008 | 10:22 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום איתי, ניתן לעבור לאבודרט, אך אני אינני ממליץ על כך מכיוון שאין אישור ממשרד הבריאות וכן אין מספיק מחקרים לגבי תופעות הלוואי של התרופה.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות