חיסונים ....

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

10/10/2006 | 10:08 | מאת: אני

ד"ר שלום, לפני שנה בדיוק חזרתי מטיול למזרח שאחד הדברים שעשיתי לפני הנסיעה לקחתי את החיסונים המקובלים לאזורים הללו ....שבועים אחרי שחזרתי התחילה לי קרחת קטנה בצד ,שלושה שבועות אחרי לא היו כבר שערות על הראש הייתי קרחת לגמריי ...הרופאים הגיעו למסכנה שמערכת החיסונית שלי קרסה הייתי מאושפזת בבית החולים היה לי חום גבוה ולא יכולתי ללכת ....הבדיקות האלו בנוסף דלקת פרקים על מנת ליצור שוק לגוף קיבלתי סטרואידים במשך קרוב לחמישה חודשים במינונים של 40 ולקראת הסוף הורידו לי בהדרגה ....מיותר לציין שעברתי תק איומה ....מאדם בריא להפליא בלי שום בעיה פתאם הגוף תוקף את עצמו ולי אין שליטה רק על המצב רוח ...למזלי חודשיים אחרי שנמאס לי מכל הכדורים ...בהתיעצות עם הרומוטולוג שלי הפסקתי לקחת את הכדורים ...וחזרתי לאט לאט לעסוק בפעילות גופנית מתונה (מורה לחינוך גופני התחלתי ללכת כמו תינוק )...אני חושבת שזה מה שנתן לי כוחות הפסקתי להלחם עם כל החומרים הכימים הללו ונתתי לגוף להבריא לאט לאט ...כיום כעבור חצי שנה יש לי צמיחה מדהימה של שיער הראש מכוסה כולו ....(אין לי אפילו חתיכה של קרחת)והכי חשוב הדלקת פרקים נעלמה הבדיקות מדהימות לא חסר לי שוב דבר בגוף ....ואני בריאה לחלוטין ...השאלה שלי למרות שלרופאים שליוו אותי התשובה היא שונה האם הייתי בכלל צריכה לקחת את כל הכדורים האיומים הללו (גרמו לי לאוסטופירוזיז רציני בחוליות בגב ) או שפשוט הייתי צריכה לתת לגוף להבריא לבד כי בעצם אחרי שמערכת החיסון חזרה לאיזון הכל התחיל לחזור לעצמו.....שאלה שנייה האם שמעת על מקרה כזה שחיסונים גרמו לבלאגן כזה ,התברר אחרי המון בדיקות שהייתי רגישה לחיסון טיפוס הבטן ...ובכלל מכאן והלאה הרופאים המליצו לי לא לקחת יותר חיסונים ....תודה לך אני.

11/10/2006 | 15:17 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום אני, ידוע שיש נשירה עד כדי התקרחות כתוצאה מקריסת במערכת החיסונית. אני לא שמעתי על מקרים שהנשירה נגרמה כתוצאה מחיסונים.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות