שאלה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

11/01/2016 | 20:03 | מאת: רון

היי אני מטופל כבר שנתיים במינוקסי ואני יודע שכשעוצרים - ההקרחה חוזרת. אך מה בנוגע למצב בו עוברים ממינוקסי לפרופסיה? שנית, הדעות חלוקות בנוגע לתופעות הלוואי של פרופסיה. ברור לכולנו שאף שערה לא שווה אובדן פריון. האם תופעות הלוואי מתקימות בתדירות ניכרת והאם כולן הפיכות?

12/01/2016 | 13:47 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

רון שלום, אתה צודק שאף שערה לא שווה אובדן פוריות ולכן ברור ששום גורם בעולם לא היה מאשר שימוש בתרופה שעלולה לגרום לתופעה כזו. על סמך מחקרים תתכן ירידה בחשק המיני לפחות מ-2% מהמשתמשים ואם התופעה קורית מפסיקים וזה עובר. בד"כ הפרופסיה יעילה מהמינוקסידיל ולכן ניתן להפסיק בהדרגה את השימוש במינוקסי כאשר נוטלים את הפרופסיה.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות