טיפול שיער בלייזר וגלי רדיו RF

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

21/03/2015 | 17:56 | מאת: פרנקו

ד"ר שלום רב! אני בן 37, בריא, עם שיער דליל בקרקפת. לאחרונה ישנו מרכז בשם "הייר סנטר" בארץ שמציע טיפול שיער לגברים. הנני מצטט חלק ממה שרשום באתר האינטרנט ... "בסיום טיפול הלייזר וכאשר הקרקע כבר מוכנה לתהליך אנו משלבים גלי רדיו RF אשר תפקידם לגרות ולהעיר את זקיקי השיער כדי שיחלו לצמוח שוב. התהליך הכללי של הלייזר גלי הרדיו מתבצע במשך כ- 30 דקות ואז מתחיל החלק החשוב של הזנת הקרקפת בחומרי הזנה ושימור המכילים בין היתר מינוקסידיל ,ויטמינים ושמנים המזינים ומשמרים את שורשי השיער". השאלה : האם הטיפול הזה אפקטיבי או לא. תודה מראש.

24/03/2015 | 08:18 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

פרנקו שלום, מכל מה שציינת התרופה היחידה שהוכחה מדעית כיעילה היא המינוקסידיל, כל השאר לא הוכח. בכל מקרה ה-FDA האמריקאי פרסם שהלייזר לא הוכח כעוצר נשירה אך ניתן לשימוש כי אינו מזיק.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות