שאלה לגבי נשירת לד"ר

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

02/08/2007 | 00:07 | מאת: דוד

שלום ד"ר, אני בן 24 ומזה שנה החלה לי נשירת שיער...במשפחה אין בעיה של התקרחות (חוץ מהסבא אבל הוא בן 80+ אז אני מניח שזה כבר עניין של הטבע ולא נחשב). לכן ביקרתי אצל רופא עור. הוא הציע לרשום לי פרופרסיה או מינודקסיל (אמר שפרופרסיה יותר יעיל וכך התרשמתי גם ממה שקראתי בנושא) ושלח אותי גם לעשות ספירת דם וברזל. בבדיקה יצאה ספירת הברזל תקינה (בדיוק בממוצע של הסקאלה), ובספירת הדם כל הערכים בתחום הנורמלי, מלבד: EOS.abs 1.1 EOS % 14.3 שהם לפי מה שקראתי גבוהים ויכולים להעיד על דלקת כלשהי. אני לא בטוח האם העניין קשור לנשירת שיער? הלכתי גם לפגישת נסיון אחת בהייר קליניק, שטענו ש"הקרקפת שלי מאוד אדומה" ותתכן דלקת והציעו תכשירים כאלה ואחרים, אבל לא כל כך התרשמתי שהטיפול שלהם בעל יעילות מוכחת, לכן ויתרתי עליו. אני מהנדס במקצועי, לכן מאמין בפתרון מוכח מדעית. אשמח לעצתך לגבי העניין ונתוני בדיקת הדם.

02/08/2007 | 11:28 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום דוד, אין קשר בין הבדיקות ששלך לנשירת שיער. אני ממליץ להקשיב לרופא ולקחת פרופסיה, וניתן לשלב אותה עם טיפול של מינוקסי/ ריגיין 5%. הן התרופות היחידות שהוכחו מדעית כיעילות לנשירת שיער.

06/08/2007 | 23:34 | מאת: דוד

תודה, אנסה פרופסיה במשך מספר חודשים ואבחן את התוצאות. שאלה נוספת אם ניתן - האם כדאי לחפוף את הראש בשמפו מסוים, או שהכל אותו הדבר?

06/08/2007 | 23:41 | מאת: דוד

תודה, אנסה פרופסיה במשך מספר חודשים ואבחן את התוצאות. שאלה נוספת אם ניתן - האם כדאי לחפוף את הראש בשמפו מסוים, או שהכל אותו הדבר?

06/08/2007 | 23:51 | מאת: דוד

תודה, אנסה פרופסיה במשך מספר חודשים ואבחן את התוצאות. שאלה נוספת אם ניתן - האם כדאי לחפוף את הראש בשמפו מסוים, או שהכל אותו הדבר?

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות