תרופות נגד התקרחות

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

28/07/2007 | 19:27 | מאת: Morisson

שלום ד"ר, אני סטודנט בן 27, מקריח מזה כשנה וחצי באופן אינטנסיבי. ההתקרחות היא במרכז וקידמת הראש (ולא בפדחת). אני מעוניין בטיפול תרופתי שימנע את המשך ההתקרחות, ואף יפתח זקיקי שיער חדשים. הבנתי כי בשלבים ראשונים של התקרחות ניתן להגיע לתוצאות כאלה. הייתי רוצה לשמוע מנסיונך, מהן התרופות המובילות בשוק לצורך מטרה זו, מהי יעילותן, ומהם הסיכונים הבריאותיים הכרוכים בנטילתן. על פי מיטב הבנתי, התרופות המובילות הן תרופות המשנות את הפרשת ההורמון דהידרו-טסטוסטרון (DHT), שכידוע אחראי על תפקודים חיוניים נוספים כמו התפקוד המיני. מהם דיווחי המשתמשים אודות תרופות אלה? האם ישנן בשוק תרופות יעילות אחרות שפעולתן שונה מתרופות אלה? מהי עלותן בערך? בתודה מראש, Morisson

29/07/2007 | 10:10 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום Morisson, 1.פרופסיה – פרופסיה עוצרת את תהליך הייצור של DHT בגוף ועל ידי כך מביאה לירידה ברמת ה DHT בקרקפת. ירידת רמת ה DHT בקרקפת תביא להתחדשות תהליך הצמיחה הנורמלי של השערה, ולשיקום זקיקי השיער. ברוב המקרים פרופסיה תביא לעצירה של נשירת השיער ובחלק גדול מתוכם גם לצמיחה מחודשת של השער במשך הזמן.על פי מחקרים קליניים, שיעור הגברים בהם נעצרת נשירת השיער מגיע ל- 90% וצמיחה מחודשת נראית אצל 66% מן הגברים (על פי תוצאות מחקר קליני) . לעומתם רוב הגברים שטופלו בתרופת דמה (פלסבו) המשיכו לאבד שיער.במספר קטן של גברים שהשתתפו במחקרים קליניים (פחות מ 2%) הופיעו תופעות לוואי הקשורות בתפקוד מיני , אך בשיעור שלא נבדל מקבוצת הגברים שקיבלו טיפול בתרופת דמה (פלסבו). תופעות לוואי אלה נעלמות עם הפסקת הטיפול, ולעיתים רבות גם כשממשיכים בטיפול. 2. מינוקסידיל הנו התכשיר הראשון אשר אושר לטיפול באלופציה אנדרוגנית בקרב נשים וגברים כאחד. מינוקסידיל היא תרופה המרחיבה את כלי-הדם. היא מרפה את שרירי דפנות העורקים, וכך מביאה להרחבת כלי הדם. התרופה מופיעה בשתי גרסאות, 2% (רגילה) ו- 5% (חזקה יותר) כתכשיר הנמרח על הקרקפת פעמיים ביום. ישנם 30% הצלחה לגרסה החזקה יותר (5%). עם התחלת השימוש בתרופה עלולה להחריף נשירת השיער, אך במקום שיער זה יצמח במהרה שיער חדש עבה ובריא יותר. תופעת הלוואי היחידה היא גירוי בקרקפת. אינני בקיא בעלותן המדוייקת.

31/07/2007 | 01:44 | מאת: morisson

תודה רבה על התגובה הרצינית! morisson

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות