מינוקסי- שאלה למנהל הפורום

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

27/05/2007 | 02:48 | מאת: ירדן

שלום, רציתי לדעת מה בדיוק תקפיד המינוקסי? למי הוא מתאים? והכי חשוב- האם הוא באמת יעיל ויש תוצאות?? תודה מראש, ירדן

27/05/2007 | 09:44 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום ירדן, מינוקסידיל היה התכשיר הראשון אשר אושר לטיפול באלופסיה אנדרוגנית בקרב נשים וגברים כאחד. היא תרופה המרחיבה את כלי-הדם. היא מרפה את שרירי דפנות העורקים, וכך מביאה להרחבת כלי הדם. במחקרים נמצא שמינוקסידיל גורם לגירוי תאי האפיתל בזקיק השערה, פעולה זו מאריכה את מחזור חיי השערה וגורמת לעידוד צמיחת שערה חדשה. התרופה ממריצה את זקיקי השיער וגורמת להם לעבוד בתפוקה גבוהה יותר על אף נוכחות ה -DHT, אך אינה מפחיתה את רמתו, ולכן בסופו של דבר התרופה לא תמנע את ההתקרחות. תופעות הלוואי מהתרופה יכולות לגרום לצמיחה (ב-30% מהמקרים) ולעצור נשירה (ב-60%) מהמקרים.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות