המשך לרגישות בקרקפת

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

25/05/2007 | 13:29 | מאת: מאיה

שלום רב וסופשבוע נפלא! בהמשך לשאלותיי בפורום זה רציתי לשתף בכך שאכן כמספר מועט של חודשים לאחר הפסקת שימוש בתרופות נוגדות דיכאון, פסקה נשירת השיער המוגברת שהייתה לי בזמן השימוש בהן. מכך אני מסיקה כי בהחלט ייתכן והתרופות גרמו לנשירה. אציין גם שאני חשה כאבים/רגישות בקרקפת בזמנים שלפני שמתחילה לי נשירת שיער ובמהלך נשירה מוגברת. בזמנים/תקופות שאין לי נשירת שיער מוגברת גם הקרקפת לא כואבת ולא רגישה כך שוודאי יש קשר בין השניים אם הם מופיעים תמיד יחד. האם אני צודקת? הייתי בבדיקת רופאי עור ואין לי שום בעיה בעור הקרקפת. אגב, מה זה סבוריאה? ושאלה אחרונה בהחלט - האם שימוש לא קבוע אלא פעם ב... בתרופות להרגעה ממשפחת הבינזודיאזפינים כגון וואבן, לוריוון וקסנקס עלול לגרום לנשירת שיער הקרקפת כפי שתרופות נוגדות דכאון ממשפחת הSSRIS עשויות לגרום ובמקרה שלי אכן גרמו לתופעה זו? תודה רבה על התייחסותך האדיבה והרצינית, מאיה.

29/05/2007 | 13:18 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום מאיה, יש הרבה שטוענים שהרגישות בקרקפת/ כאבים מתקשרים לנשירת השיער. שימוש לא קבוע בתרופות ההרגעה לא אמור לגרום לתופעה שציינת.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות