נשירת שיער בעקבות טיפול PRP נגד התקרחות

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

14/09/2018 | 16:13 | מאת: רונן

עברתי לפני כ-3 חודשים טיפול PRP (זהו טיפול במסגרתו נשאב מהמטופל דם ובו פלזמות עשירות בטסיות דם ואז בעזרת מבחנה שמוכנסת ל"אקדח סיכות" היא מוזרקת לקרקפת כדי לספק דם לשורשי השיער). כבר לאחר הטיפול החלה אצלי נשירת שיער רצינית מהקרקפת שנמשכת עד עכשיוץ מדובר בכמות ממש גבוהה שמעולם לא היתה לי. קראתי בפורומים מחו"ל הקשורים לנשירת שיער, דיווחים על עוד מטופלים שעברו את הטיפול הזה ועברו נשירת שיער, חלק מהם חושבים שזה נובע מ"שוק" שהקרקפת עברה בעקבות ההזרקה/דקירות. השאלה שלי היא האם באמת מדובר בשוק שנגרם לקרקפת וגורם לנשירה (עשיתי בדיקת דם והערכים יצאו תקינים)? האם התוצאה הפיכה והשיער יפסיק מתישהו לנשור? האם במקום השיער שנשר יצמח שיער חדש?

15/09/2018 | 23:28 | מאת: ד"ר מאיר באבאיב מומחה לאסתטיקה ועור

המושג "שוק" לא רלוונטי כאן. הקרקפת בטיפול PRP מקבלת כמות גדולה של פקטורי גדילה שמשפיעים על זרימת דם וחידוש זקיקי השיער. בחלק מהמקרים מטופלים מספרים על נשירה מוגברת , זה קורה בגלל שינוי במחזורי הצמיחה. השיער שנושר לא נעלם מהקרקפת , במקומו צומח שיער חדש. בסופו של דבר אחרי 3-4 חודשים צפיפות השיער הקיים עולה ועובי השיער גדל - אפשר להדגים זאת על ידי תמונות וגם בצילום מיקרוסקופי של השיער. אין מה לדאוג מהנשירה הזמנית

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות