נשירת שיער אצל ילדה בת 11

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

06/05/2007 | 09:28 | מאת: אמא מודאגת

בתי בת 11 ויש לה נשירת שיער מאסיבית. כל פעם שהיא מסתרקת המברשת מלאה בשערות. ביקרנו רופא ילדים אשר הרגיע אותנו שזה אופייני לגיל ולתקופה של השנה. אך אני עדיין לא רגועה. מבחינת התזונה שלה דבר לא השתנה, אך בגדול תזונתה אינה מספיק מאוזנת (לא אוכלת מפיק פירות וירקות!!, לצערי). האם זה אכן נורמלי?

06/05/2007 | 10:22 | מאת: יונית

שלום רציתי בבקשה לדעת מדוע פרופסיה מיועדת לגברים בלבד? האם נכון כי בארה"ב אושרה התרופה גם לנשים? בנוסף, האם מלבד מינוקסי 2 ישנו טיפול כלשהו נגד דלילות שיער שהוכיח עצמו יעיל? האם אסטרוגנים נחשבים יעילים? האם יש להם תופעות לוואי? תודה רבה מראש

06/05/2007 | 10:51 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום יונית, פרופסיה אסורה למגע בנשים בהריון ובכלל לנשים. הסיבה לכך היא שלוולד יהיה איבר מין קטן יותר מכיוון שהאנזים 5 אלפא רדוקטאז מדכא את ההתפתחות. נשים שאינן מעוניינות להביא ילדים לעולם או נשים שעברו את שלב הפוריות, יכולות לטול את התרופה. מינוקסידיל 5% יותר יעיל. אסטרוגנים לא יעילים, מכיוון שזה לא אומר שהם נטרלו את האנדרוגנים - לא כדאי.

06/05/2007 | 10:30 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום אמא מודאגת, קשה לי לענות על השאלה בלי לבדוק אותה. אולי כדאי שתגשי לרופא עור מומחה בשיער.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות