נשירה אינטנסיבית בשיער

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

30/07/2018 | 11:29 | מאת: שחר

שלום ד ר, אני ב31 ובשנתיים האחרונות אני סובל מנשירה אינטנסיבית בשיער. חשוב לציין שזה התחיל בסמוך לטראומה גופנית שעברתי עקב שימוש אינטנסיבי בגראס (קנביס). במשך השנתיים מאז המשבר התחלתי בטיפול תרופתי פסכיאטרי (למודקס) היו תקופות שהייתי במצב טוב יותר במהלך השנתיים האחרונות וכמעט ולא הייתה נשירה,. אך שאני חרד ועם הרבה מחשבו ודאגות הנשירה חוזרת באופן אגרסיבי ממש, בעיקר בחלק הקדמי, עד למצב שקו השיער המקורי שלי נעלם לגמרי ויש לי התקרחות רצינית מקדימה והכל קרה מאז החרדות והתחלת הטיפול התרופתי. שני רופאי עור אמרו לי שהתקרחות ודלילות כזאת בתקופה של שנתיים זה משהו חריג שמצריך בדיקה, הבעיה שהם הפנו אותי לטיפול ולא אמרו לי מה אני אמור לעשות כדי להפסיק את הנשירה. טיפול ארוך טווח בפרופסיה (8 חודשים) לא עזר ורופא העור אמר לי להפסיק עם הכדורים. אני בטוח שהנשירה האינטנסיבית שיש לי בשיער לא נובעת מהגנים, הייתי רוצה להגיע אליך לפגישה אם אתה חושב שתוכל לעזור לי להבין מה מקור הבעיה, הפסקת הנשירה, חיזוק השיער, חידוש זקיקי השיער, ומה אפשר לעשות כדי להחזיר את המצב לקדמותו (מוכן לעשות הכל בשביל זה). נ.ב- אבא שלי עם שיער מלא. וגם הסבים והסבתות בלי בעיות דלילות או התקרחות. תודה רבה ד ר שחר

30/07/2018 | 11:46 | מאת: שחר שואל השאלה

*תיקון- הבעיה שהם לא הפנו אותי לטיפול

30/07/2018 | 11:59 | מאת: שחר שואל השאלה

פרט חשוב- ששאלתי את הרופא עור אם יכול להיות שהנשירת שיער וההתקרחות היא תוצאה של המצב הנפשי שלי, הוא שאל אותי אם יש לי נשירה בעוד חלקים בגוף. כשעניתי לא שלא אז הוא אמר לי שזה לא קשור למצב הנפשי

30/07/2018 | 12:35 | מאת: מאיר באבאיב

איבוד השיער שאתה מתאר נגרם משילוב של גורמים - גם לחץ נפשי וגם בחלקו גנטיקה. מציע לך לנסות טיפול PRP , הזרקת פלזמה עשירה בטסיות.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות