גלולות יסמין ונשירת שיער

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והשתלות שיער

26/07/2018 | 23:12 | מאת: ענת

האם גלולות יסמין למניעת הריון יכולות לגרום לנשירה ולדלילות השיער?

לקריאה נוספת והעמקה

גלולות בדרך כלל אינן גורמות לנשירת שיער . יש מקרים נדירים בהם אפשר ליחס נשירה לגלולות.

27/07/2018 | 18:34 | מאת: ענת

עשיתי הפסקה עם הגלולות (יסמיו) לחודשיים לפני כשנה ומאז חוויתי נשירה (tellogen efluvium) ודילול מסיבי בשיער, חלק ניכר מהשיער צומח דק. כעת אני מתלבטת אם יתכן והגלולות הן הגורם לכך וכדאי להפסיק לקחת אותן? האם יש דרך למנוע את הנשירה (telogen effluvium ) שתגיע בעקבות הפסקת הגלולות? תודה מראש

הפסקת גלולות בהחלט גורמת לנשירת שיער. מתשובתך משתמע שחזרת לקחת את הגלולות אך המצב לא שיפר את הנשירה. נראה שיש סיבה נוספת לנשירה (לא הגלולה) וצריך לעשות לפחות בירור מעבדתי המקבול במצבים אלה.

07/08/2018 | 13:08 | מאת: ענת

עשיתי, הדברים היחידים שחרגו הם מחסור בויטמין D, כמו גם ב Fe-Iron (פריטין תקין) ותת פעילות תת קלינית של בלוטת התריס

תת פעילות וחסר ברזל יכולים לגרום לנשירה. מומלץ להשלים חסר ברזל לפחות למשך 4 חודשים ולראות אם זה משפר את הנשירה . לגבי תת עליות תת קלינית - להיוועץ עם אנדוקרינולוג האם יש צורך בטיפול

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והשתלות שיער