רופא עור לא נתן לי תשובה חד משמעית

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

11/06/2018 | 12:28 | מאת: שיער

שלום ד"ר באבאיב. הלכתי לרופא עור בשל חשש מהתחלה של התקרחות גברית(לדעתי יש לי מפרצים), הייתי בטוח שיש לו מכשור מתקדם אבל הוא פשוט הסתכל לי על השיער, ניסה למשוך חלק מהשערות מקדימה וזהו - אמר שסביר להניח שאין לי התקרחות פעילה אבל הוא ממליץ לי להשתמש במינוקסידיל ליתר ביטחון. כששאלתי על פרופורסיה הוא אמר שלדעתו אין צורך בזה כעת מכיוון שהוא בספק אם אני סובל מהתקרחות פעילה. אני בן 21 אבל אבא שלי איבד מחצית מכמות השיער כבר בגיל 24 ונכון גם לגבי המשפחה של אימי. אין דרך מתקדמת לדעת אם אני סובל מהתקרחות פעילה מלבד לחכות ולראות אם יש נסיגה?

11/06/2018 | 13:50 | מאת: מאיר באבאיב

אם יש לך תמונות מלפני מספר שנים תוכל להשוותן עם מצב השיער היום , אם אתה רואה שיש מפרצים - אכן קיימת התקרחות. לגבי דרכי אבחון - האבחון העיקרי הוא הסתכלות. אפשר להיעזר גם בדרמוסקופ שעושה הגדלה ותאורה חזקה וכך אפשר להתרשם מתבנית השיער יותר.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות