נשירת שיער וגלולות למניעת הריון

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

22/05/2018 | 18:39 | מאת: לירון

אני נוטלת גלולות יסמין מזה כעשר שנים. עשיתי הפסקה עם הגלולות לפני כתשעה חודשים למשך חודשיים. לא ידעתי בזמנו שזה עלול לגרום לנשירת שיער, בעבר עשיתי הפסקות נוספות עם הגלולות ולא שמתי לב להשפעה על ראשי, הפעם הנשירה היתה דרסטית והשיער הידלל מאוד. במשך החודשים שעברו מאז השיער גדל דק ונושרות לי שיערות קצרות, דבר שמעולם לא קרה לפני כן, במקביל לכך גם התחילו לי פריחות על הגוף, פריחה אחת עוברת ואחרת מופיעה. אני לא יכולה לדעת בוודאות אבל חוששת שפיתחתי רגישות לגלולות (האם זה אפשרי?). רוצה להפסיק ליטול גלולות אבל מפחדת שאחמיר את הנזק לשיער. שאלתי היא האם מצב השיער יוחמר אם אפסיק ליטול גלולות או שבמצבי זה לא משנה כי כך או כך יש נשירה ודילול? תודה מראש

06/06/2018 | 02:50 | מאת: מאיר באבאיב

הפסקת גלולות יכולה לגרום לנשירת שיער . המצב שתיארת שבעבר הפסקת גלולות ולא היתה נשירה והפעם כן - מצב ידוע , אין אחידות במידת נשירת השיער מפעם אחת לשניה. יתכן שהפסקת הגלולות היא לא הסיבה היחידה לנשירה. למשל יכול להיות חסר ברזל . ממליץ לך לעבור בירור מעבדתי אצל הרופא.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות