האם זה נכון שחצי מ"ג פינסטרייד יעיל למניעת נשירה כמו 1 מ"ג

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

30/04/2018 | 23:15 | מאת: יעקובי

ראיתי כל מיני דיווחים שאומרים שהמינון של ה 1 מ"ג פינסטרייד נקבע לפי מחקרים ראשונים שעשו והוכיחו יעילות , ומינון מעל 1 מ"ג פינסטרייד נותן את אותה תוצאה כמו 1 מ"ג ולכן ההמלצה היא על 1 מ"ג פינסטרייד שממנה יצאה הפרופסיה , אמנם במחקרים אחרונים נמצא שגם מינונים נמוכים מ 1 מ"ג נמצאה יעילות ויש הרבה רופאים שממליצים בכלל על רבע כדור פרופסיה כיעיל , זה מזכיר בשנות ה 70 את המיתוס על הסטרואידים האנבולים שחשבו שככל שלוקחים יותר אז מתנפחים יותר ואז הנזק על הכבד והכליות היה גדול והיום לוקחים פחות מינונים של סטרואידים ומגיעים לתוצאות כמו בשנות ה 70 אם לא יותר ופחות תופעות לוואי . השאלה היא מנסיונך והמידע הרפואי המדעי שאתה מכיר שהוא בטוח טוב יותר מהמלצות וכו , האם מינון של לדוגמה 0.5 מ"ג פינסטרייד יכול לתת את אותו אפקט כמו 1 מ"ג במניעת נשירה , והאם יש בכלל הבדל מבחינת תופעות לוואי ?

01/05/2018 | 13:31 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

יעקובי שלום רב אשמח לקבל לינק או העתק, מהמחקרים האחרונים שציינת המראים שגם במינונים נמוכים מ 1 מ"ג נמצאה יעילות. שנית ככל שלוקחים יותר סטרואידים, יותר מתנפחים וקיימות יותר תופעות לוואי.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות