התקרחות ו"היירגיין" קבוע? מסוכן?

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

29/04/2018 | 20:03 | מאת: מאירה

שלום לך, אני בת 32 ומאז הצבא התחיל התקרחות ניכרת לעין. אז זה היה פחות והיום יותר רואים. היתי אצל רופא עור והשתמשתי קבוע במינוקסי לגברים. זה עשה לי נורא בקרקפת, גירודים, אודם, קשקשים וכו. חזרתי אל הרופא והוא החליף לי למוצר אחר שקוריאם לו "היירגיין"- זה הבנתי אותו מוצר רק בקצף ואינו גורם לתסמינים שהיו לי מהמינוקסי ואכן כך. אפשר לומר שאני מגיל 20 ועד היום בת 32 משתמשת בהייר גין.. להגיד לך שהשיער צומח? לא. אבל הוא שומר על המצב הקיים, פחות נשירה. אני חושבת שאם לא הייתי משתמשת בזה היה לי עכשיו ממש התקרחות. אבל זאת דעתי..ודעתך? דר אני רוצה בבקשה לשאול כמה שאלות- האם אני גורמת לעצמי נזק שאני משתמשת בהייר גיין כל כך הרבה שנים? האמת יצא לי להפסיק לכמה ימים והנשירה חזרה אז המשכתי שוב במוצר והבנתי שאולי אצטרך להשתמש כל החיים? שכחתי לציין שבבדיקות דם הכל טוב וכנראה שהמצב אצלי זה תורשתי. המצב אצלי הוא שרואים קרקפת בפדחת הראש אבל חשוב לי לדעת אם אני עושה נזק לעצמי לטווח ארוך עם המוצר הכימי הזה? האם צריכה להפסיק מתישהו בשלב בחיים? או אתה ממליץ להמשיך? או שואלי אתה ממליץ על משהו אחר מלבד השתלה? אני אשמח לשמוע. אציין גם שכדורים של אסף או אחרים לנשירה לא עזרו להצמיח שיער או משהו אחר ניסיתי המון המון דברים והייר גיין מבחינתי זה המוצר האחרון. אשמח לתשובה אם יש סכנה? מתי להפסיק אם בכלל? תודה

30/04/2018 | 11:44 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום מאירה באם מדובר בהתקרחות גנטית הורמונלית, יש להניח שהמצב ימשך לאורך כל חייך ותצטרכי להמשיך ולטפל בהירגיין או במוצר אחר. החומר אינו גורם נזק וניתן להשתמש בו בטווח הארוך. קיימים טיפולים נוספים שאני חושב שאת צריכה לקחת, אך לצערי איני יכול להמליץ לך בלי לראות אותך. ממליץ לך לפנות לרופא עור מומחה בשיער. בהצלחה

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות