תהיות לגבי שיער שהידלל בקו הקידמי

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

16/12/2017 | 12:31 | מאת: דוד

ד"ר גינזבורג שלום וחג שמח, אני בן 31 ולמעט מפרצים קטנים מתקופת הצבא לשמחתי יש לי שיער מלא (יש לציין שרק בגלל שאני פרנואיד אני נוטל "פרופסיה" מזה 9 שנים, אני לא בטוח אם יש לה השפעה כלשהיא מאחר שמצב השיער אצל אחי שקטן ממני בשנתיים זהה לשלי והוא לא נוטל כלום). לאחרונה שמתי לב שבקו השיער הראשוני (הבלורית) יש מעין הידללות קלה. מדובר רק על הקו הראשוני וזה בא לידי ביטוי כשאני מעמיד את השיער (כמו תמיד עם ווקס) - נדמה לי שבצד שמאל או ימין נוצר מעין "חור" וכתוצאה מזה השיער פחות צפוף. חשבתי על כמה סיבות אפשריות לכך ואשמח אם תוכל לייעץ לי מה אתה חושב: א. בגלל הסתיו שהשנה היה ארוך במיוחד ב. בגלל שהשתמשתי תקופה במצית טורבו עם להבה חזקה, אולי יתכן שבהדלקה נשרפו לי כמה שיערות? ג. השיער שלי החל להלבין בצדדים בגיל 25, ובתקופה האחרונה כנראה בגלל לחץ בעבודה יש החמרה ניכרת והחלו לצוץ עוד שיערות לבנות כולל בקדמת הראש, האם יתכן שבגלל זה נשרו לי שיערות שחורות שיוחלפו בהמשך בלבנות גם בקו הקדמי של השיער? אני מבולבל והנושא מכניס אותי לסטרס. אשמח אם תוכל לומר לי מה דעתך המקצועית בעניין? תודה מראש

17/12/2017 | 10:42 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

דוד שלום, 98% מהגברים שמתקרחים, ההתקרחות היא על רקע גנטי הורמונלי ולכן כל הסיבות שציינת אינן רלוונטיות. ידוע שהפרופסיה משפיעה יותר במרכז ובפדחת ויתכן שהתדללות בשיערך נובעת מכך. במידה והמקום מספיק ריק אפשר לשקול השתלת שיער.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות