בדיקת נשירת שיער לאחר חצי שנה של נטילת פרופסיה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

25/11/2017 | 22:00 | מאת: לירון

שלום דוקטור. הבנתי שצריך לחכות שנה שלמה כדי לבדוק את יעילות הפרופסיה. אני מאוד רוצה לבדוק האם חל שיפור למרות שלקחתי בינתיים רק חצי שנה. האם גם חצי שנה זאת תקופה שיכולה לתת אינדיקציה? לפני חצי שנה הייתי אצלך לבדיקת השיער והמלצת על פרופסיה בעקבות אחוז קטן מהשערות שנחלש. אחוז שעדיין לא נחשפת שום דלילות בהסתכלות ללא המכשיר שלך. אני נוטל פרופסיה כבר חצי שנה ואני מאוד מעוניין לבדוק האם חל שיפור כי אם לא אני מסיק שהיא לא מספיק יעילה בשבילי ואוסיף גם מינוקסידיל לטיפול. כעבור חצי שנה על פרופסיה אמור להיות שיפור? אם אין שיפור זה אומר שהפרופסיה לא יעילה לי? או שצריך לחכות שנה שלמה ורק אז יודעים? תודה.

26/11/2017 | 08:52 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

לירון שלום, אחרי 3-6 חודשים הפרופסיה עוצרת נשירה ואחרי שנה ב-60% מהמקרים עשויה אף להצמיח שיער חדש ולכן כדי לבדוק אכן את יעילותה יש להמתין שנה. מקוה שצילמת את עצמך בתחילת הטיפול כדי שיהיה מקור להשוואה.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות