פרופסיה לא עוזרת, שוקל לעבור לאבודארט

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

19/08/2017 | 22:04 | מאת: שרון

שלום דוקטור גינזבורג. אם לקחתי פרופסיה במשך שנה וחצי ולא ראיתי שום תוצאות והנשירה המשיכה גם במרכז הראש, האם מעבר לשימוש באבודארט יכול להועיל? מה הסיבה של17 אחוזים מהאנשים שמשתמשים בפרופסיה ממשיכה נשירה? האם הסיבה היא שפשוט החומר פינאסטריד פשוט לא נקלט אצלם בגוף? זאת אומרת שהגוף ממשיך לייצר dht באין מפרע אצל האנשים האלה או שאין סיכוי כזה שהגוף ממשיך לייצר dht כרגיל והסיבה היא בכלל שפשוט הזקיקים שלהם יותר רגישים ומספיקה כמות קטנה של dht כדי לגרום להמשך נשירה? לפי ההיגיון שלי מעבר לאבודארט אמור ב2 המקרים למנוע נשירת שיער נוספת כי אם הסיבה הראשונה היא הנכונה אז אולי חומר אחר הגוף כן יקלוט ואם הסיבה השנייה היא הנכונה אז אבודארט גם ישפיע יותר כי הוא מוריד יותר dht? האם במקומי היית אופטימי שאבודארט כן יתן תוצאות בניגוד לפרופסיה שנכשלה אצלי? תודה רבה.

20/08/2017 | 10:42 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שרון שלום, כמו כל תרופה אחרת בעולם, יש תרופות שעוזרות לאנשים מסויימים מאד ולאחרים לא וזה המצב גם עם הפרופסיה. אני לא ממליץ על נטילת אבודארט היות ואין עדיין אישור לשימוש בו לצורך הפסקת נשירה אצל גברים.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות