נשירת שיער קשה - נשים

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

16/08/2017 | 10:35 | מאת: לינור

שלום, לפני כ 4 חודשים הפסקתי ליטול גלולות למניעת הריון לאחר כ 10 שנות שימוש. כעבור כחודש וחצי החלה להופיע נשירת שיער איומה אשר הובילה אותי כיום למצב בו איבוד השיער ממש ניכר במראהו. הנשירה טרם פסקה ועושה רושם שלא הולכת להסתיים בקרוב. ניגשתי לרופאת עור שלפי בדיקות הדם טענה כי הכל תקין וכי מדובר בתופעה הפיכה של הפסקת שימוש בגלולות. היא רשמה לי בטאקורטן אשר לא סייע במעט אפילו. אני מאוד חוששת כי בקרוב מאוד אשאר כבר ללא שיער לגמרי. חשבתי לחזור לרופאה ולהתייעץ עמה שוב, אבל מכיוון שלקבוע תור אליה לוקח זמן רב, אשמח לקבל תשובה האם זו אכן תופעה מוכרת וידועה לאחר הפסקת גלולות, מה משך הזמן שהיא עתידה להתרחש? והאם אכן המצב הפיך? כמו כן, האם מומלץ להשתמש בסוגי שמפו מסוימים (פילקסיל, פלנטור וכו'), ולחפוף מדי יום (אני מאז ומתמיד נוהגת לחפוף את השיער מדי יום, אולם כעת חוששת שאולי זה מסב נזק ומוסיף לנשירה)? אודה לתשובה בנושא. בתודה מראש.

16/08/2017 | 12:25 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

לינור שלום, זוהי אכן תופעה מוכרת שאחרי הפסקה בגלולות ישנו שיבוש הורמונלי שעלול לגרום לנשירה מוגברת. לעיתים זה הפיך ולעיתים לא. אחרי 4 חודשים סביר להניח שעלייך לחזור לרופאת העור לבדיקה ואופציה של טיפול. אין שום בעיה לחפוף מדי יום אבל יש להבין שתפקידו של השמפו הינו לטפל ולדאוג להגיינת השיער ולא לעצירת נשירה.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות