פרופסיה וסרטן ערמונית

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והשתלות שיער

04/08/2017 | 00:33 | מאת: Elad

שלום ד"ר אני בן 32 ושוקל להתחיל טיפול בפרופסיה . לאחר סקירת הסיכונים נתקלתי במחקר שנערך על פרוקיור שמראה שנטילת הכדור (5mg ) ביום, מגדיל את הסיכון להתפתחות סרטן ערמונית אגרסיבי. רציתי לשאול האם הפיניסטריד הוא קרצינוגני ? במידה ואני נוטל את התרופה 18 שנים ומפסיק באזור גיל 50 (הגיל שבו עולה משמעותית הסיכון ללקות בסרטן הערמונית ) האם השימוש הממושך מגדיל את הסיכוי שלי לפתח סרטן ערמונית אגרסיבי,למרות שהופסק השימוש בתרופה , במידה וחלילה הייתי אמור לפתח סרטן ערמונית מתון? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אלעד שלום, קודם כל צריך להבין שהפרוקיור 5 מ"ג נלקח לצורך מניעת סרטן למי שסובל מערמונית מוגדלת. בזמנו היה מחקר שאמר שמי שלוקח את הפרוקיור ובכל זאת חולה בסרטן המחלה אגרסיבית יותר - לאחר מכן היו 3 מאמרים שסתרו את המחקר הראשון. בנוסף, אנחנו מדברים על פרופסיה שמכילה 1 מ"ג כך שאין לה כל נגיעה לנושא.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והשתלות שיער