האם מינוקסי יכול להפסיק לפעול? מעבר ממינוקסי לפרופסיה


11/07/2017 | 15:29 | מאת: לירון

שלום ד"ר בן 26, משתמש מזה כשנה במינוקסי (בהתחלה קצף, אחכ ספריי) בהתחלה הייתה נשירה, לאחר מכן חל עיבוי של השיער ואפילו צמיחה של שיער חדש. בחודשיים האחרונים הבחנתי בנשירה חוזרת. האם קורה שמינוקסי מפסיק לעבוד? הייתי אצל רופא עור והוא לא נתן יותר מדי תשובות, אבל אמר לעבור לפרופסיה. שוקל שלא להחליף תרופה בגלל כל ההתיחסות השלילית שיש בפורומים שלא מצד רופאים אלא מצד משתמשים שגורסים כי התרופה גורמת לנזק, גם אחרי הפסקת השימוש בה (נזק מיני, עקרות , תשישות, נזק מנטלי) . החשש הוא שאולי חברות התרופות מושכות בחוטים ומפרסמות מאמרים וממצאים מוטים. (דוגמאת אי שימוש בקנביס לרפואה) אשמח להתייחסות.

לקריאה נוספת והעמקה

לירון שלום, גם אני ממליץ על מעבר לפרופסיה כאשר המינוקסי לא עוזר יותר, וזה קורה. הפרופסיה הינה התרופה היחידה שנחשבת ל"תרופה קוסמטית" שמטרתה לשמור על השיער ו להצמיח שיער חדש. התרופה מאושרת בכל משרדי הבריאות בעולם כולו ואין כל סיכוי שמישהו היה מאשר תרופה שעלולה לפגוע בפוריות וכד'. יש לי אלפי מטופלים מרוצים שהולידו ילדים ונשארו עם שיער. יש, מן הסתם, הרבה פסיכולוגיה סביב הנושא ואני כרופא, על כל פנים ממליץ, שכל אחד יחליט כראות עיניו.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והשתלות שיער