מה הסיבה שפרופסיה לא תמיד עוצרת נשירה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

07/06/2017 | 21:33 | מאת: תומר

שלום דוקטור. 1) מדוע אצל 10 אחוז מהאנשים פרופסיה לא עוצרת את הנשירה? האם זה בגלל שהרגישות הגנטית שלהם פשוט חזקה ולכן זה לא עוזר להם מספיק כדי למנוע המשך התקרחות או שאין קשר והסיבה היא שיש גברים שפרופסיה פשוט לא עובדת עליהם בכלל כי הגוף שלהם לא קולט אותה למשל ואין קשר למידת הרגישות לdht? 2) האם אתה מאמין שאין גבר שפרופסיה לא עובדת אצלו וגם אם ממשיכה ההתקרחות אז כנראה שבלי פרופסיה היא הייתה עוד יותר חזקה? 3) והאם סביר שפרופסיה לא תעצור נשירה למשל של השערות הראשונות בקודקוד שמתחילות להיחלש אבל כן תעצור את השערות הבאות בתור שאמורות להיחלש? תודה רבה!

08/06/2017 | 08:35 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

תומר שלום, הפרופסיה כמו כל התרופות באשר הן יכולה לעזור לאנשים מסויימים (לרובם) ויכולה לא לעזור לאחרים, אבל אני אכן מאמין שגם אם לא עושה את מלוא העבודה לעיתים בכל זאת יעילה במידה מסויימת. הפרופסיה מתחילה להשפיע לאחר 3-6 חודשים ולכן יתכן ששערות מסויימות ימשיכו לנשור כל עוד לא תתחיל את פעילותה. ב-60% מהמקרים הפרופסיה גם מצמיחה שיער חדש.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות